Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 36-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv rumunjskog državljanina (1980.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe iz čl. 229. stavak 1. točka 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (7. 12. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 2. prosinca 2016. u Malom Lošinju; s namjerom da se domogne nepripadne materijalne koristi; ponudio oštećeniku (1931.) kutiju s posuđem lažno navodeći kako se radi o poklonu za umirovljenike, a da mu on može za uzvrat dati bilo što, uz napomenu da je kod prethodnog domaćina dobio zlatni zub. Oštećenik ga je potom odveo u svoju kuću te mu dao zlatne navlake za zube i 50,00 kuna, a osumnjičenik je istovremeno, iskoristivši njegovu nepažnju, iz noćnog ormarića uzeo i za sebe zadržao ostali zlatni nakit koji je oštećenik imao oštetivši ga za novčani iznos od oko 50.000,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.