Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 44–godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, ovo je državno odvjetništvo provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (8. 6. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 6. lipnja 2017. u 23,05 sati na području grada Novi Vinodolski kod mjesta Sibinj Krmpotski, upravljao osobnim automobilom marke VW Golf iz smjera Senja prema Rijeci protivno odredbi članka 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osnovano se sumnja da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,60 g/kg apsolutnog alkohola u krvi) pristajući da time ugrozi ostale sudionike u prometu te da je dolaskom u nepregledni zavoj, uslijed neprilagođene brzine, prešao na suprotni prometni trak. Pri tome je udario u teretno vozilo marke Renault Kangoo koje se kretalo u suprotnom smjeru, a uslijed sudara je 68-godišnji putnik u okrivljenikovu automobilu smrtno stradao.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor iz predložene zakonske osnove.