Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 29-godišnjak zbog prijetnje i nametljivog ponašanja te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. u svezi stavka 3. istoga članka Kaznenog zakona i nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. i 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (8. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 4. lipnja 2020. od 06,00 do 20,15 sati, na području Primorsko-goranske županije, u cilju da zastraši oštećenicu s kojom je ranije bio u vezi putem poruka uspostavljao neželjeni kontakt. Osumnjičenik je, osnovano se sumnja, oštećenicu pratio te joj u telefonskom razgovoru izrekao uvredljive i prijeteće riječi koje su, s obzirom na njegovo ranije postupanje, kod oštećenice izazvale osjećaj straha za život i osobnu sigurnost.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.