Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet optužni prijedlog protiv D. P., F. K. i D. F. zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je optužni prijedlog protiv trojice hrvatskih državljana D. P. (1952.), F. K. (1975.) i D. F. (1978.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. Kaznenog zakona. (8. 7. 2011.)

Okrivljenom D. P. stavlja se na teret da je od sredine ožujka 2011. godine do 6. srpnja 2011., protivno odredbama Zakona o oružju, sa više osoba na području Rijeke i okolice neovlašteno razmjenjivao, nabavljao i prodavao veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari čije posjedovanje građanima nije dopušteno, kao i da je neovlašteno posjedovao veće količine takvoga oružja u svojoj obiteljskoj kući. Istim optužnim prijedlogom okrivljene F. K. i D. F. tereti se za neovlašteno posjedovanje veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.
Predloženo je da se protiv okrivljenog D. P. temeljem odredbe čl. 102. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.