Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Naloženo provođenje istrage protiv 35-godišnjakinje zbog teškog ubojstva

Nakon provedenih izvida u suradnji sa službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, zamjenica županijske državne odvjetnice u Rijeci je ispitala uhićenu hrvatsku državljanku (1978.) te je protiv nje naložila provođenje istrage zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 1. i 2. Kaznenog zakona. (8. 11. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je osumnjičena 35-godišnjakinja tijekom 28. i 29. listopada 2013. u stanu u kojem prebiva u Rijeci počinila teško ubojstvo na okrutan način na štetu svoje dvogodišnje kćeri (2011.). Tijekom istrage će se provesti dokazne radnje neophodne za utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je djelo počinjeno.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice po svim zakonskim osnovama odnosno zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela te osobito teških okolnosti djela (čl. 123. st. 1. toč. 1., 2., 3. i 4. ZKP-a).