Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 33-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje tri kaznena djela teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st.1. t. 1. i 2. u svezi čl. 152. st.1. Kaznenog zakona, kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. i 3. KZ-a, kaznenog djela nasilja u obitelji iz čl. 179. a KZ-a i kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. KZ-a, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (9. 2. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio navedena kaznena djela od 2015. godine do veljače 2018. godine u Rijeci, na štetu svoje djevojke, a kasnije izvanbračne supruge, koja je u doba zasnivanja izvanbračne zajednice navršila tek sedamnaest godina života.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog.