Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 58-godišnjak zbog nasilja u obitelji i prijetnje te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1961.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. u svezi stavka 3. istoga članka KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (9. 4. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 12. ožujka 2020. do 6. travnja 2020. na području jednog grada u Primorsko-goranskoj županiji psihički i fizički zlostavljao svoju sestru s kojom živi u zajedničkom kućanstvu. Osnovano se sumnja da ju je 12. ožujka 2020. oko 22,30 sati udarao šakama i nogama po glavi i tijelu te joj oduzeo mobilni uređaj i telefon kako ne bi pozvala pomoć, kao i da je 6. travnja 2020. ponovio fizičko nasilje istovremeno joj uputivši prijeteće riječi koje su kod nje izazvale osjećaj straha za njezin život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).