Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv dvoje osumnjičenika

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1983.) i hrvatske državljanke (1988.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. st. 2. i 4. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. st. 1. i 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja dvoje osumnjičenika. (9. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenica 30. travnja 2019. oko 3,00 sata u Velom Lošinju, nezadovoljni podjelom obiteljskog nasljeđa, najprije verbalno, a potom i fizički nasrnuli na majku i slabo pokretnog prvoosumnjičenikova oca govoreći da će ih ubiti. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenica prvoosumnjičenikovu majku uhvatila za kosu, vukla po stanu i udarila je staklenim predmetom u glavu te prijetila kuhinjskim nožem. Tijekom međusobnog naguravanja, drugoosumnjičenica je lako tjelesno ozlijedila prvoosumnjičenikova oca.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv oboje osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).