Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 22-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. stavak 1. Kaznenoga zakona i  kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. st. 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (10. 3. 2016.)

Postoji osnova sumnje da je 22-godišnjak 27. veljače 2016. u Rijeci; u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi; prišao oštećeniku i tražio da mu pokaže osobnu iskaznicu, pa kada je ovaj u strahu započeo iz torbice vaditi traženo, iz ruku mu uzeo torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti i novac udarivši ga pritom šakom udario u glavu. Oštećenik je od tog udarca zadobio ozljedu teške naravi.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2 i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage djelomično usvojio zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.