Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1951. i 1987.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage. (10. 3. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 66-godišnji okrivljenik 8. veljače 2017. u Rijeci, u nakani da se okoristi, a nakon što je radi daljnje prodaje nabavio drogu kokain; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojne droge; prodao drugookrivljeniku u količini od 56,8 grama za novčani iznos od oko 22.000,00 kuna. Osnovano se sumnja da je 30-godišnjak navedenu drogu kupio radi daljnje ilegalne prodaje te je u tu svrhu neovlašteno držao kod sebe u osobnom vozilu opojnu drogu kokain.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio.