Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 30-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku posebnog izvješća Policijske uprave primorsko-goranske, protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju iz čl. 243. st. 1. i 3. Kaznenog zakona u vezi sa člankom 34. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (10. 6. 2014.)
Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik od 22. svibnja do 9. lipnja 2014. u Zagrebu; zajedno sa još jednom osobom; želeći se domoći nepripadne materijalne dobiti, kontaktirao oštećenika putem SMS poruka i telefonskih poziva tražeći od njega iznos od 800.000,00 eura te da će, u protivnom, ozlijediti njega i članove njegove obitelji. Oštećeni je u strahu da bi prijetnje mogle biti ostvarene, o svemu obavijestio policijske službenike.  
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).