Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 40-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika. (10. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 9. lipnja 2019. u 2,56 sati u Viškovu, nakon što se prethodno fizički sukobio sa 39-godišnjakom, u nakani da ga usmrti, otišao na adresu svoga stanovanja odakle je uzeo pištolj te se vratio na mjesto prethodnog sukoba. Pronašavši oštećenika, osnovano se sumnja da je u njega ispalio hitac u predjelu trbuha zadavši mu tešku i po život opasnu ozljedu, te mu je život spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).