Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 32-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude iz čl. 243. st. 1., 3. i 4. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage. (10. 11. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od početka 2017. do kraja listopada 2017. godine u Rijeci, u cilju da se znatno materijalno okoristi, od osobe kojoj je ranije posudio novac, pa unatoč tome što mu je ovaj u međuvremenu dug u cijelosti vratio, nastavio tražiti novac govoreći mu da mu zbog kašnjenja glavnica stalno raste i da mu je još uvijek dužan. Kako je okrivljenik prijetio da će oštećenika, ukoliko mu ne preda novac, fizički ozlijediti, tako mu je ovaj, u strahu, predao najmanje 7.000,00 eura i 35.000,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).