Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 32-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Srbije (1986.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (11. 10. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 9. listopada 2018., s ciljem da se okoristi, za obećani novčani iznos od dvije tisuće eura, na području Županje preuzeo i smjestio u tovarni prostor teretnog vozila afganistanske državljane, te ih vozio u pravcu graničnog prijelaza Rupa kako bi ilegalni migranti, izbjegavajući graničnu kontrolu, izašli iz Republike Hrvatske u Republiku Sloveniju. Dolaskom u blizinu državne granice zatekli su ih i uhitili policijski službenici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čanak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).