Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 63-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku posebnog izvješća Policijske uprave primorsko-goranske, ispitan hrvatski državljanin (1953.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 1. i 3. KZ-a. (12. 2. 2016.)
Postoji osnovana sumnja je osumnjičenik od lipnja 2015. do 10. veljače 2016. na delničkom području, u više navrata vrijeđao, prijetio i fizički zlostavljao svoju kćer s kojom živi u zajedničkom kućanstvu. Opisanim ponašanjem je kod nje izazvao strah za osobnu sigurnost i vlastiti život te ju doveo u ponižavajući položaj. Osnovano se sumnja i da je 11. veljače 2016. u prostorijama Policijske postaje Delnice policijskim službenicima, koji su u obiteljskoj kući osumnjičenika trebali obaviti radnju pretrage, zaprijetio da je u kuću postavio šest bombi da ih dokrajči, a jednome od njih je i zasebno zaprijetio.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage usvojio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor iz predloženih zakonskih osnova.