Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka zbog teškog ubojstva i pokušaja teških ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. KZ/11 i dva kaznena djela teških ubojstva u pokušaju iz članka 110. točka 4. u vezi članka 34. stavak 1. KZ-a. (12. 3. 2018.)

Okrivljenika se tereti da se 16. rujna 2017. u disco klubu u Senju, nakon što je zbog sukoba bio prisiljen napustiti objekt, vratio naoružan s pištoljem i revolverom pa je iz osvete ispalio više hitaca u glavu i tijelo 38-godišnjeg redara i time mu nanio višestruke ozljede od kojih je redar na mjestu događaja preminuo. Tereti ga se i da je potom po lokalu tražio osobe s kojima se ranije sukobio te je ispalio više hitaca u 26-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok je 27-godišnjeg mladića sustigao na ulici i pucao prema njemu. Obojica mladića zadobila su teške ozljede.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a).