Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica osumnjičenika zbog protupravne naplate i teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1985. i 1989.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravne naplate u pokušaju iz članka 323. stavak 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede članka 118. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (12. 4. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su u večernjim satima 8. travnja 2016. u Rijeci; zajedno i dogovorno; u cilju naplate pozajmljenog iznosa od 2.000,00 kuna, tražili od oštećenika povrat novca jer da će ga u protivnom ubiti od batina, pri čemu ga je prvoosumnjičenik i udario u području lica zadavši mu tešku ozljedu odnosno prijelom jagodične kosti. 
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).