Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 30-godišnjak zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (12. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak 25. travnja 2020. oko 2,55 sati u Rijeci, olako držeći da time neće izazvati opasnost za život i tijelo ljudi ili imovinu većeg opsega, bacio užarenu cigaretu u prostor plastičnog kontejnera namijenjenog skupljanju smeća uslijed čega je nastao požar koji se proširio na dva kontejnera. Kontejneri su u potpunosti izgorjeli, a požar se potom proširio na obližnja parkirana vozila na kojima su nastala oštećenja boje te je došlo do topljenja plastičnih i staklenih dijelova osobnih automobila u vlasništvu fizičkih osoba. Daljnje širenje požara zaustavljeno je pravovremenom intervencijom djelatnika Javne vatrogasne postrojbe. Opisanim osumnjičenikovim postupanjem nastala je materijalna šteta u iznosu većem od 40.000,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).