Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, protiv dvojice hrvatskih državljana (1976. i 1977.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (12. 10. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjak tijekom večernjih sati 10. listopada 2018. u stanu u kojem boravi u Rijeci; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju droga; prodao drugoosumnjičeniku drogu heroin u količini od oko deset grama i manju količinu droge kokain, za ukupno dvije tisuće kuna. Osnovano se sumnja da je u istom stanu, radi daljnje prodaje, držao oko 133 grama heroina, 53 tablete heptanon i digitalnu vagu za precizno mjerenje na kojoj su pronađeni tragovi droge, a te tvari se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga. Osnovano se sumnja i da je 41-godišnjak 10. listopada 2018. u Rijeci, drogu koju je kupio od prvoosumnjičenika, neovlašteno držao kod sebe radi daljnje prodaje.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).