Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 45-godišnji uhićenik i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (12. 11. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 10. studenog 2018. oko 19,15 sati u Rijeci, nakon prometne nesreće i fizičkog sukoba u kojoj su sudjelovali oštećenik i njegov posinak, izašao na mjesto događaja, te u nakani da zastraši oštećenika, prijetećim mu glasom rekao da će ga ubiti. Osnovano se sumnja da je potom, iako svjestan da se radi o javnom prostoru i gusto naseljenom gradskom području u blizini kojeg je u tom trenutku bio veći broj osoba, iz pištolja marke Crvena zastava ispalio dva hica u tlo, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (čl. 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).