Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 25-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (12. 12. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u večernjim satima 9. prosinca 2016. u ugostiteljskom lokalu na području Delnica; u nakani da izazove osjećaj straha kod dvojice oštećenika; prijetio im da će ih izmlatiti i ubiti, vičući pri tome da ima pištolj i pušku te da će ih sve poubijati. Osnovano se sumnja da je 10. prosinca 2016. nakon što je priveden u prostorije Policijske postaje Delnice, prijetio policijskom službeniku da će ubiti njega i njegovu obitelj, a opisanim je prijetnjama kod oštećenih osoba izazvao strah za njihovu osobnu sigurnost.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te odredio istražni zatvor.