Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitani osumnjičenici i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1981.) i hrvatske državljanke (1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika. (13. 3. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak 26. veljače 2020., u stanu u kojem boravi u Rijeci; protivno odredbi članka 3. stavak 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe  droga; neovlašteno prodao 5,00 grama opojne droge heroin drugoj osobi za točno neutvrđeni novčani iznos. Osnovano se sumnja i da su osumnjičenici 11. ožujka 2020., u stanu u kojem borave u Rijeci, zajedno i dogovorno, a u cilju daljnje prodaje posjedovali opojnu drogu heroin u količini većoj od 110,00 grama i opojnu drogu marihuanu u količini većoj od 45,00 grama.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 39-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).