Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica osumnjičenika i doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je u večernjim satima 12. srpnja 2016. ispitalo dvojicu uhićenih hrvatskih državljana (1982. i 1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 3. KZ-a od kojih jednog uhićenika i zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 154. stavak 2. u svezi stavka 1. točka 2. te članka 153. stavak 1. i članka 152. stavak 1. KZ-a. (13. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su 11. srpnja 2016. na području otoka Krka; nakon što je jedan od uhićenika počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju na štetu maloljetnice; obojica je protiv njezine volje automobilom odvezla do bankomata te joj zaprijetili pištoljem kako bi im podigla novac i predala im ga, što je ona u strahu i učinila.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je protiv obojice okrivljenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv jednog od okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a), dok je drugi okrivljenik sproveden u zatvor iz kojeg je pobjegao.