Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 37-godišnjak zbog nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1983.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i povrede djetetovih prava iz odredbe članka 177. stavak 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (13. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak 10. srpnja 2020. oko 21,00 sat, u vrijeme dok je bio sam s djecom (2011. i 2014.) u stanu u Rijeci, bio fizički nasilan prema sinu (2014.). Po dolasku policijskih službenika i njegove supruge, osnovano se sumnja da je izvadio preklopni nož kojim je mahao izražavajući nezadovoljstvo zbog dolaska policijskih službenika. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik tijekom 2020. godine do 10. srpnja 2020. u Rijeci, svakodnevno, u alkoholiziranom stanju vrijeđao suprugu i razbijao stvari u stanu čime je kod supruge izazvao osjećaj straha, a opisanom su postupanju bila prisutna i maloljetna djeca čime je negativno utjecao na  njihov psihofizički razvoj.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).