Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog razbojništava

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, 11. kolovoza 2020. podiglo optužnicu protiv dvojice okrivljenika (1989. i 1983.) kojom se prvookrivljeniku stavlja na teret da je sam počinio pet kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, te da su zajedno i dogovorno počinili još dva kaznena djela razbojništva iz članka 230. st. 1. i 2. KZ-a. (13. 8. 2020.)

Kaznena djela razbojništva počinjena su na štetu više ljekarni i trgovina na području grada Rijeke, a okrivljenike se tereti da su se prethodno maskirali te uz prijetnju pištolja počinili navedena kaznena djela kojima su ostvarili protupravnu imovinsku korist od oko 65.000 kuna.
Budući da se prvookrivljenik nalazi u istražnom zatvoru od uhićenja 13. veljače 2020. do podizanja optužnice, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da vijeće Županijskog suda u Rijeci produlji istražni zatvor u odnosu na prvookrivljenika iz razloga predviđenih u odredbi čl. 123. st. 1. t. 3 ZKP-a.