Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 49-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon dovršene istrage, podiglo optužnicu protiv 49-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi s člankom 34. stavkom 1. Kaznenog zakona. (14. 3. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 1. prosinca 2017. na gradskom groblju u Senju, tijekom verbalnog sukoba s 59-godišnjim poznanikom, pristajući da ga usmrti, nožem zamahivao prema oštećenikovu tijelu te prema njegovim vitalnim dijelovima nanijevši mu ubodnu potkožnu ranu sa stražnje strane između gornje strane desnog ramena i vrata pri čemu se oštećenik odmicao i time izbjegao teže posljedice. Sukob je prekinut intervencijom prolaznika.
S obzirom da je otpao zakonski osnov po kojem je istražni zatvor određen, ovo je državno odvjetništvo tijekom istrage naložilo određivanje mjere opreza prema okrivljeniku te je u optužnici predloženo da se okrivljeniku mjera opreza zabrane približavanja oštećeniku, na određenu udaljenost iz članka 98. stavka 1. i 2. točke 4. Zakona o kaznenom postupku, ponovo odredi.