Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 50-godišnjak zbog nasilja u obitelji te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1970.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (14. 4. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak 11. travnja 2020. oko 19,00 sati u Rijeci, psihički i fizički zlostavljao očuha s kojim živi u zajedničkom kućanstvu. Iz sadržaja kaznene prijave proizlazi sumnja da je osumnjičenik najprije vrijeđao svog očuha, a potom mu pokušavao istrgnuti mobilni uređaj iz ruke kako ne bi pozvao pomoć, nakon čega je bio nasilan prema njemu zadavši mu više udaraca rukama po glavi i tijelu.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).