Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 53-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i prijetnje iz članka 139. stavak 2. u svezi stavka 3. istoga članka KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (14. 5. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 53-godišnjak od 2013. godine pa do 13. svibnja 2020. godine u Rijeci, svakodnevno psihički i fizički zlostavljao svoju izvanbračnu suprugu na način da ju je učestalo vrijeđao raznim pogrdnim riječima i udarao po glavi. Njegovo postupanje je kod oštećenice izazvalo osjećaj straha za vlastiti život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).