Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan osumnjičenik zbog ubojstva u pokušaju i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko goranske, ispitan uhićeni hrvatski državljanin (1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (15. 2. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak u večernjim satima 13. veljače 2016. u Rijeci, nakon verbalnog sukoba s dvojicom poznanika; u namjeri da liši života 61-godišnjaka; iz pištolja ispalio više hitaca u njega uslijed čega mu je nanio prostrijelne rane vrata, ramena i podlaktice odnosno teške i po život opasne ozljede. Oštećeniku je život spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci usvojio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, dok je odbio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i odredio jamstvo u visini od 45.000,00 kn. S obzirom da ovo državno odvjetništvo smatra kako i nadalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela te da je određivanje jamstva kao i njegova visina u potpunosti neprimjerena vrsti i učinu kaznenog djela, po primitku pisanog rješenja bit će izjavljena žalba.