Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 32-godišnjak zbog više kaznenih djela i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1987.) zbog kaznenih djela krivotvorenja novca iz članka 274. stavak 1. Kaznenog zakona, prijevare iz članka 236. stavak 1. KZ-a te dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. i 3. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (15. 5. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak 7. svibnja 2019. na području Rijeke, s ciljem da se nepripadno okoristiti, kupio mobilni uređaj od jedne fizičke osobe kojoj je na ime kupoprodajne cijene predao više krivotvorenih novčanica znajući da one nemaju nikakvu vrijednost, čime mu je prouzročio štetu u iznosu većem od četiri tisuće kuna. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 2. travnja 2020. u 14,40 sati putem mobilnog telefona fizičkoj osobi nudio na prodaju plastični eksploziv, kao i da je u svojoj obiteljskoj kući u Rijeci, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, držao zračnu pušku i tri automatske puške koje je građanima zabranjeno posjedovati.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.