Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 13. lipnja 2018. podignulo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1962.) i hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa lažnim prijavljivanjem kaznenog djela iz članka 304. stavak 1. Kaznenog zakona. (15. 6. 2018.)

Optužnicom se 56-godišnjakinji stavlja na teret da je od 17. veljače 2016. do 11. svibnja 2016. u Rijeci i Zagrebu, u više navrata zatražila prijem kod jednog tadašnjeg državnog dužnosnika kojemu je, svjesna neistinitosti svojih tvrdnji, iznosila svoja saznanja o navodnom počinitelju kaznenoga djela koje se progoni po službenoj dužnosti. 
Istom se optužnicom tereti i 56-godišnjaka da je u svibnju 2016. godine u Rijeci i Zagrebu, iako svjestan da to ne odgovara istini, policijskom službeniku izjavio kako je osobno svjedočio kada je počinjeno kazneno djelo o kojem je svoja saznanja iznosila prvookrivljenica tvrdeći pritom da je vidio počinitelja i poznat mu je njegov identitet.
Temeljem tvrdnji dvoje okrivljenika redarstvene su vlasti poduzimale dodatne izvidne radnje spram osobe koja je već ranijom provjerom alibija i poligrafskog testiranja isključena kao mogući počinitelj tog kaznenog djela.