Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 40-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitalo uhićenog hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 1. i 2. KZ-a. (15. 9. 2017.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik u popodnevnim satima 13. rujna 2017. došao pred benzinsku postaju na području Rijeke s navučenom kapom na glavi i maramom preko lica, te držeći u rukama kuhinjski nož, ušao u unutrašnjost i policijskom službeniku zatečenom u  trgovini prislonio nož na vrat rekavši da će ga ubiti, a istovremeno zatražio od dvojice djelatnika da mu predaju novac što oni nisu učinili već su se sklonili. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik sam iz blagajne uzeo novčani iznos veći od 10.000,00 kuna, a kada je bježeći napuštao trgovinu benzinske postaje, policijski službenik ga je pokušao zaustaviti pa je došlo do međusobnog naguravanja tijekom kojeg je osumnjičenik nožem mahao prema policajcu i uspio pobjeći.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 1., 2. i 3. ZKP-a).