Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana trojica osumnjičenika i predložen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskih državljana (1991., 1994. i 1992.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 3. Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ-a i spolnog odnošaja bez pristanka u pokušaju iz članka 152. u svezi s člankom 34. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (16. 1. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 25. prosinca 2015. na području Gorskoga kotara; zajedno i dogovorno; uporabom sile, uvukli oštećenika u vozilo te ga fizički napadali udarajući ga šakama po glavi i tijelu tijekom čega ih je on molio da ga puste van iz vozila jer da ne želi dalje ići s njima na što su se oni oglušili nastavljajući ga tući. Tereti ih se da su u jednom trenutku pokušali s oštećenikom ostvariti odnos što je on odbio, a onda su ga izvukli iz vozila uz prijetnje daljnjim fizičkim napadom u slučaju da događaj prijavi policiji. Oštećenik je u opisanom događaju tjelesno ozlijeđen.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).