Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 40-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz članka 191. stavka 1. KZ-a, sve u vezi s člankom 52. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika (16. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od srpnja 2017. do ožujka 2018. godine; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u nakani distribucije na ilegalnom tržištu, od nepoznate osobo kupio veću količinu droge ecstasy, speed, MDMA i marihuane, koju je potom neovlašteno prodavao na području Opatije i Rijeke. Osnovano se sumnja da je u više navrata prodao kupcima (njih desetero) drogu za novčani iznos veći od 10.000,00 kuna, kao i da je u istom razdoblju, na adresi svog prebivališta, drogu marihuanu i speed davao na uživanje većem broju osoba. Kod 40-godišnjeg osumnjičenika je prilikom pretrage doma pronađena digitalna vaga i pribor za pakiranje kao i veća količina raznih vrsta droga, koja je, kako se osnovano sumnja, bila namijenjena daljnjoj prodaji.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).