Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Određen istražni zatvor protiv 29-godišnjakinje

Nakon kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su uhitili hrvatsku državljanku (1984.) i hrvatskog državljanina (1982.) te ih priveli pritvorskom nadzorniku, a potom u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci na ispitivanje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo razbojničke krađe iz čl. 231. st. 2. Kaznenog zakona. (16. 9. 2013.)
Postoji osnova sumnje da je oko 3,40 sati 14. rujna 2013. u Banjolu na otoku Rabu, po prethodnom dogovoru, dok je 31-godišnjak čekao ispred obiteljske kuće, 29-godišnjakinja ušla u apartman koji su koristili mađarski državljani i uzela više predmeta te pronađeni novac. Po izlasku iz apartmana oboje osumnjičenika je zatekao oštećenik pa je osumnjičenica, kako bi zadržali oduzete predmete, uperila prema njemu nož dok ga je 31-godišnjak fizički napao.
Temeljem prijedloga ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Rijeci je odredio istražni zatvor protiv 29-godišnjakinje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a). S obzirom da ne postoje razlozi predviđeni u ZKP-u da bi se protiv 31-godišnjaka odredio istražni zatvor, on će se u daljnjem  tijeku postupka braniti sa slobode.