Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 61-godišnjaka i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Njemačke (1956.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti - teškog kaznenog djela iz članka 215. stavka 1. i 3. u svezi članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona, donijelo rješenje o provođenju istrage. (18. 7. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 15. srpnja 2018., oko 20,05 sati, u mjestu Porat, na otoku Krku, pod utjecajem alkohola (od 1,25 g/kg u krvi) za vrijeme dok je upravljao osobnim vozilom, pri pokušaju njegove supruge da ga spriječi u upravljanju motornim vozilom koja se rukama držala za okvir prozorskog stakla vozačevih vrata vozila, snažno startao vozilom, olako držeći da time neće ugroziti život i tjelesni integritet svoje supruge. Oštećenica je pritom pala na kolnik pa je okrivljenik vozilom prešao preko njezinog tijela te su joj nanesene teške i po život opasne ozljede od kojih je preminula na licu mjesta.
Okrivljenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a).