Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 55-godišnjak zbog teškog ubojstva i pokušaja teških ubojstva

Zamjenik županijske državne odvjetnice u ŽDO-u Rijeka je, 16. rujna, proveo očevid u ugostiteljskom objektu u Senju u kojem je počinjeno kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 111. t. 4. te dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. t. 4. u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11, a nakon što je uhićen 55-godišnji hrvatski državljanin te zaprimljena kaznena prijava Policijske uprave ličko-senjske, u ovom je odvjetništvu 17. rujna provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika te je protiv njega donijeto rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela. (18. 9. 2017.)

Osnovano se sumnja da je 55-godišnji osumnjičenik u jutarnjim satima 16. rujna 2017. u disco baru u Senju, nakon što je zbog sukoba napustio objekt, vratio se naoružan s revolverom i pištoljem pa je iz osvete ispalio više hitaca u glavu i tijelo 38-godišnjeg redara nanijevši mu višestruke ozljede od kojih je redar preminuo na mjestu događaja. Osumnjičenik je potom, osnovano se sumnja, po lokalu tražio osobe s kojima se ranije sukobio pa je ispalio više hitaca u 26-godišnjaka od kojih su ga tri pogodila, dok je 27-godišnjeg mladića sustigao na ulici i u njega pucao u lijevu stranu prsnog koša. Obojica mladića zadobila su teške ozljede te su prevezeni u KBC Rijeka gdje im je pružena hitna medicinska pomoć. Osumnjičenika je u daljnjem kretanju spriječio građanin koji ga je oborio na tlo i zadržao do dolaska policije.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a) što je sudac istrage prihvatio.