Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 24-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (18. 10. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je od 1. ožujka 2016. do 14. listopada 2016. u stanu kojeg koristi zajedno s majkom u Rijeci, kontinuirano ju psihički i fizički zlostavljao na način da ju je vrijeđao i omalovažavao upućujući joj brojne pogrdne izraze te joj prijetio da će ju ubiti i dovesti do invalidskih kolica ako bude zvala policiju. Osnovano se sumnja da ju je i fizički napadao te razbijao stvari po kući pa je cjelokupno njegovo postupanje izazvalo kod nje osjećaj straha i poniženja.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.