Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 39-godišnjak zbog prijevara i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijevare iz članka 236. stavak 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (17. 8. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak od listopada 2019. do kraja lipnja 2020. godine na području otoka Krka i Cresa, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, doveo u zabludu dvije fizičke osobe lažno im prikazujući da će po uplati predujma napraviti stolarske radove na njihovim nekretninama iako je znao da sa radovima neće niti započeti. Oštećenici su osumnjičeniku, ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, na ime zatraženog predujma predali novčani iznos od oko 25.000,00 kuna koji je osumnjičenik zadržao za sebe bez da je napravio radove.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.