Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 20-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1998.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čanka 118. stavak 1. u svezi članka 34. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (19. 6. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 16. lipnja 2018. oko 00,50 sati u Rijeci; po prethodnom planu i dogovoru s još četiri nepoznate osobe i u nakani da se materijalno okoristi; fizički napao oštećenika udarajući ga u potiljak glave uslijed čega je oštećenik pao na tlo istovremeno tražeći od njega da mu preda novce. Dok je oštećenik ležao na tlu, u nakani da ga ozlijede, i ostali prisutni su mu zadali nekoliko udaraca rukama i nogama po tijelu od kojih je zadobio tjelesnu ozljedu (potres mozga, otvorene rane vlasišta i površinskih ozljeda) pa je oštećenik u strahu za svoj život predao im torbicu u kojoj je bio mobitel i novac, pri čemu je oštećen za novčani iznos od 2.500,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage djelomično prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.