Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana četvorica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv četvorice hrvatskih državljana (1983., 1955., 1954. i 1986.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona i prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 1. i 2. KZ-a, a u odnosu na prvoosumnjičenika i kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. KZ-a, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika. (19. 10. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17. listopada 2017., oko 23,40 sati u Malom Lošinju; u nakani da unište terasu i inventar jednog ugostiteljskog objekta; bacali stolice sa terase na stakla ulaznih vrata i prozore, pričinivši tako štetu u iznosu od 20,000,00 kuna. Osnovano se sumnja da su na istom mjestu, nakon što su na intervenciju došli djelatnici Policijske postaje Mali Lošinj i pokušali ih spriječiti u daljem uništavanju lokala, nastavili bacati stolice prema policijskim službenicima, zadavši im više udaraca po cijelom tijelu te ih silom sprječavali da im pristupe. Tom su prilikom dvojica policijskih službenika lakše tjelesno ozlijeđeni.
Postoji osnovana sumnja i da je 34-godišnji osumnjičenik prilikom privođenja u službene prostorije policijske postaje u Malom Lošinju, u službenom vozilu, u nakani da zastraši policijske službenike, govorio im kako će ih kad izađe sve potamaniti i da ih treba ubiti jednog po jednog, a to je postupanje kod imenovanih izazvalo osjećaj straha i ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).