Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 39-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe iz članka 228. stavak 1. Kaznenog zakona u svezi članka 52. KZ-a i kaznenog djela oštećenje tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika. (20. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 17. srpnja 2020., od 18,55 do 19,10 sati na plaži u Opatiji, s ciljem da se okoristi, iskoristio odsutnost oštećenika koji su se kupali u moru i uzeo njihove stvari odložene na plaži. Na taj je način na štetu četvorice oštećenika uzeo mobilne uređaje, novac te osobne dokumente i bankovne kartice, okoristivši se za ukupno 7.100,00 kuna. Osnovano se sumnja i da je istoga dana u večernjim satima u Opatiji, u cilju da nanese štetu, uporabom tjelesne snage razbio armirano staklo na ulazu u jednu stambenu zagradu i time stanarima zgrade pričinio materijalnu štetu od najmanje tisuću kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.