Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo pred Općinskim sudom u Rijeci optužnicu protiv dvojice uhićenih državljana Srbije (1973. i 1977.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (20. 9. 2016.)
Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su dana 17. rujna 2016.; u cilju da se okoriste i nakon prethodnog  dogovora da će za novčanu naknadu od 900,00 do 1.100,00 eura, stranim državljanima omogućiti ilegalni odlazak sa teritorija Republike Srbije u Republiku Italiju; u blizini graničnog prijelaza Bajakovo preuzeli ukupno sedam državljana Kosova. Radi realizacije tog plana, tereti ih se da su u rent-a-car agenciji iznajmili svaki po jedno osobno vozilo kojima su državljane Kosova prevezli do mjesta Šapjane (općina Matulji) gdje su ih u daljnjem ostvarenju plana spriječili policijski službenici Postaje granične policije Rupa.
Općinskom sudu u Rijeci je temeljem članka 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku predloženo da se protiv dvojice okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega što je sud prihvatio i odredio istražni zatvor protiv okrivljenika.