Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage. (3. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. veljače 2017. u Čavlima, bez ovlaštenja i u nakani distribucije na ilegalno tržište droge; protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; kod sebe u vozilu držao oko 21 gram kokaina, koji se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio.