Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 21-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi članka 34. KZ-a. (21. 7. 2016.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je početkom travnja 2016. godine u neubrojivom stanju počinio navedeno kazneno djelo na štetu sestre u stanu u Rijeci. Tereti ga se da je; u nakani da je usmrti dok je bio u stanju psihotičnog poremećaja uslijed kojeg nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima; dok je njegova sestra spavala, kuhinjskim joj nožem zadao više ubodnih rana po glavi i tijelu. U daljnjoj nakani spriječili su ga ostali ukućani, a oštećenica je zadobila više ozljeda koje su u skupnom djelovanju teške ozljede.
Županijskom sudu u Rijeci je temeljem članka 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, a u svezi s člankom 123. stavak 1. točka 3. istog Zakona predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor.