Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 48-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela odnosno teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti iz članka 120. u svezi članka 119. stavak 1. i članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (22. 7. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 24. travnja 2019. u Viškovu, hrvatskom državljaninu (1955.), spriječivši mu prethodno ulazak u njegovo osobno vozilo, zadao za redom tri uzastopna udarca šakom u predjelu glave od kojih je oštećenik pao na tlo i pritom zadobio teške i po život opasne ozljede mozga (izazvani krvni podlijevi u predjelu mozga, prijelom svoda lubanje desno) te je od tih ozljeda preminuo 8. lipnja 2019. u bolnici.
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je u optužnici predložilo sucu istrage Županijskog suda u Rijeci da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).