Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 60-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske postaje Rijeka protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona nakon čega je u ovom državnom odvjetništvu provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika te je donijelo rješenje o provođenju istrage. (23. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 10. srpnja 2019. ušao u poslovnicu jednog trgovačkog društva u Rijeci i prišao djelatnici poslovnice te izvadio nož i zaprijetio joj da mu preda novac i zlato pa je ona zbog izazvanog straha i prijetnje nožem, iz pretinca registar kase izvadila i predala mu novčana sredstva koja su bila u kasi. Okrivljenik je spremio novac u torbu i udaljio se iz poslovnice oštetivši trgovačko društvo za 13.170,00 kuna.
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi mogao utjecati na tijek provođenja kaznenog postupka i istrage, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).