Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, podiglo neposrednu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog počinjenja kaznenog djela bludnih radnji iz odredbe članka 155. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz odredbe članka 139. stavak 2., u vezi članka 51. KZ-a. (24. 4. 2020.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 21. travnja 2020. oko 17,00 sati u Rijeci; iako mu je rješenjem nadležnog županijskog suda od 17. travnja 2020. određena mjera opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od 500 metara, zabrana uspostavljanja i održavanja izravne ili neizravne veze sa žrtvom, te zabrana uhođenja i uznemiravanja žrtve; presreo i zaustavio oštećenicu, te ju pokušao ugurati u svoje osobno vozilo, a potom joj, dok mu se odupirala i pokušala istrgnuti, uputio prijeteće riječi koje su kod nje izazvale osjećaj straha, a potom nad njom počinio kazneno djelo bludnih radnji.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog od opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).