Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 65-godišnjak i donijeto rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz čl. 230. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage. (24. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 22. svibnja 2017. godine oko 17,00 sati, na trajektnom pristaništu Stinica; u nakani da dođe do većeg novčanog iznosa, a nakon što je stavio na glavu kacigu i prišao pultu objekta za prodaju putnih karata; iz džepa izvadio plinski pištolj nalik pravome te ga uperio prema prodavaču tražeći da mu preda novac. Kad mu je prodavač napomenuo kako je cijela luka pod video nadzorom, osumnjičenik se žurno udaljio u nepoznatom pravcu.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je djelomično usvojen odnosno određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.