Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana 64-godišnjakinja i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatske državljanke (1951.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz članka 228. stavak 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenice. (24. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 21. kolovoza 2018. godine oko 07,40 sati u Bakru, iako svjesna da se radi o naseljenom mjestu, pristajući da pri tom ugrozi živote ljudi i imovinu veće vrijednosti, ušla u dvorište jedne obiteljske kuće gdje je u garaži i priručnom skladištu preuređenom u apartman podmetnula požar. Pri tome je izgorio veći dio namještaja i inventara koji je bio u apartmanu čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta od 367.000,00 kuna, dok su u garaži u potpunosti izgorjela dva motocikla marke BMW u vlasništvu njemačkog državljanina kojem je pričinjena šteta od  80.000,00 kuna.
Osnovano se sumnja i da je 21./22. kolovoza 2018. u Bakru, u namjeri pribavljanja nepripadnih joj predmeta, s barke koja je bila privezana na obali, uzela i za sebe zadržala drvena vesla i pribor za ribolov, pričinivši vlasniku štetu od 1.100,00 kuna.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage usvojio i osumnjičenici odredio istražni zatvor.